Неділя, 2024-05-05, 8:10 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Червоноцвітська ЗОШ I-II ступенів

Категорії розділу
Новини [180]
Наше опитування
Який найулюбленіший предмет у школі?
Всього відповідей: 173
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Ряди краєзнавців поповнились

Ряди краєзнавців поповнились

Краєзнавство в школі є одним із джерел виховання гідних громадян України, формування справжніх будівельників свого майбутнього. Воно допомагає дітям усвідомити нерозривний зв'язок, єдність історії свого села чи міста з історією та сьогоденням країни; відчути причетність до них кожної людини, кожної родини; визнати своїм найпершим обов'язком, честю стати гідним послідовником кращих традицій рідного краю. Через призму дослідження подій в окремих місцевостях краєзнавство сприяє глибокому і всебічному вивченню яскравої, але непростої історії нашої Батьківщини, осмисленню її ролі на тлі європейської і світової культури, прилученню підростаючого покоління до духовної та історичної скарбниці свого народу.

Тому-то краєзнавчій роботі завжди приділялась велика увага і з боку науковців, і теоретиків, і педагогів. Однак, не зважаючи на певні здобутки у краєзнавчій роботі, вона чомусь йшла на спад. Залишалися лише справжні фанати цієї справи. Та й ті працювали лише з власної ініціативи.

І ось останнім часом знову повернулись до краєзнавчої роботи, адже її роль у формуванні молодого громадянина величезна.

Ми раді з того, що у нашому районі краєзнавство по суті завжди залишалось одним з приорітетних напрямків діяльності школи. Адже юними краєзнавцями зібрано досить багато матеріалу, по школах створено музеї, краєзнавчі куточки. Учні шкіл району беруть активну участь у краєзнавчих конкурсах, конференціях. Ось і нещодавно учні Червоноцвітської та Плесенської зош були учасниками Всеукраїнської краєзнавчої конференції у м. Микролаєві, звідки привезли нагороди. Звичайно, за активною діяльністю юних краєзнавців стоїть вчитель, який зумів зацікавити школярів, повести за собою. Кагорта таких вчителів щорічно поповнюється. І ось сьогодні наші вчителі поповнили ряди членів обласної організації Національної спілки краєзнавців.

8 грудня у районний відділ освіти завітав представник правління обласної організації Національної спілки краєзнавців Роздобудько А.Г., який виступив на нараді керівників шкіл району і вручив посвідчення новим членам обласної спілки краєзнавців – Терещуку Л.К., Вознюк О.М., вчителям Коськівської зош І-ІІІ ст., Дячук Т.А., вчительці Ленковецької зош І-ІІІ ст., Галай В.А., вчительці Мокіївської зош, Власюк В.Є., вчительці Великорешнівської зош І-ІІ ст., Сібагатову С.С., вчителю історії Червоноцвітської зош І-ІІ ст.

Тож вітаємо наших вчителів і сподіваємось, що краєзнавча робота у школах району буде ще більш результативною і слугуватиме справі виховання гідних громадян України.

 

Яковчук Т.І., методист відділу освіти Шепетівської РДА

 

Категорія: Новини | Додав: cvit (2012-11-11)
Переглядів: 452 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 1
1 Siba  
2
happy Побажаємо ж нашим краєзнавцям нових злетів в благородній і потрібній справі - вивченні історії рідного краю!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Погода
Погода в Україні Погода в Україні
Корисні сайти
Освітній портал

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz